donderdag, 19. april 2007 - 8:50

Kind gewond door bijtende hond

Arnhem

Woensdagmiddag kreeg de politie melding dat er een kind gewond zou zijn door een bijtende hond in het parkje bij het verpleeghuis Regina Pacis aan de Van Remagenlaan in Arnhem. Ter plaatse bleek dat een 2-jarig jongetje uit Arnhem met verwondingen aan arm en hoofd per ambulance afgevoerd was.

De traumahelicopter werd ingeschakeld, deze is geland bij het Gelredome in Arnhem Zuid. Het kind werd per ambulance daarheen vervoerd. De chirurg van de traumaheli is overgestapt op de ambulancewagen, waarmee het kind vandaar vervoerd is naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Het kind is geopereerd en heeft alleen vleeswonden opgelopen en verkeert niet in levensgevaar.

Het incident gebeurde toen de oppas van het kind, een 37-jarige vrouw uit Arnhem, naar het park was gelopen. De vrouw liet daar tevens de hond van de ouders van het kind uit. Daar is de hond, een Rottweiler, met een andere hond gaan vechten. De vrouw en andere omstanders probeerden de honden uit elkaar te halen. De vechtende honden kwamen vervolgens volgens getuigen te dicht in de buurt van het kind, waarna het kind enkele keren door de Rottweiler gebeten is.

Door de politie is de hond in beslag genomen. Justitie beslist wat er met de hond moet gebeuren en of er strafvervolging ingesteld zal worden. Zover bekend hebben de ouders van het kind al aangegeven dat zij de hond willen laten inslapen. Door de politie is slachtofferhulp ingeschakeld voor enkele getuigen van het incident.
Provincie:
Tag(s):