vrijdag, 12. januari 2007 - 12:04

Kinderdagverblijf gesloten vanwege asbest

Velsen

Uit onderzoek is gebleken dat in het gebouw van het kinderdagverblijf Pino aan de Beukenstraat in IJmuiden een zodanig hoge concentratie asbestdeeltjes gemeten is, dat de wettelijk voorgeschreven norm overschreden is. Hierop heeft de burgemeester van Velsen, in overleg met SKON Kinderopvang besloten dat met ingang van donderdag 11 januari het kinderdagverblijf gesloten moet zijn. Dit voor een periode van een aantal weken waarin de sanering ter hand genomen zal worden. Dit heeft de gemeente Velsen bekendgemaakt.

SKON streeft er naar om vanaf maandag 15 januari weer opvang te kunnen bieden. Het gebouw is eigendom van de gemeente Velsen. Op dit moment vindt nader onderzoek plaats waarvan de resultaten in de loop van donderdag 11 januari beschikbaar worden.

De ouders van de kinderen zijn woensdagavond zoveel mogelijk telefonisch op de hoogte gebracht van de situatie. Donderdagavond is er voor de ouders van de kinderen in Sporthal Oost een informatiebijeenkomst geweest. Hierbij waren vertegenwoordigers van zowel de gemeente, SKON, de Milieudienst IJmond als de GGD aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. De medewerkers van het kinderdagverblijf zijn donderdagochtend door de SKON geïnformeerd over de ontstane situatie.
Provincie:
Tag(s):