woensdag, 23. mei 2007 - 16:39

Kinderen gewond bij aanrijding personenbus

Jabeek

Woensdagmiddag heeft op de N580 in Jabeek een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen een schoolbus en een personenauto. Hierbij raakte 16 kinderen gewond, van wie één ernstig. Het slachtoffer, een 13-jarige Canadees meisje, is met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De bus werd aan de zijkant geraakt door de vrachtwagen. Er waren meerdere ambulances aanwezig om hulp te verlenen aan de slachtoffers. Het ongeluk gebeurde op het kruispunt van de N580 met de Wiegelraderweg en de Groenweg. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

In de schoolbus zaten kinderen van de NAVO-basis in Brunssum. Eén kind had de Amerikaanse nationaliteit, de overige inzittenden, waaronder ook nog twee volwassenen, waren Canadezen.

De aanrijding op de N580 ter hoogte van Jabeek is ontstaan doordat de personenauto geen voorrang heeft verleend aan de vrachtwagen. De auto kwam uit de richting van Jabeek (de Wiegelraderweg). De bestuurder verleende geen voorrang aan de vrachtwagen die op de N580 reed en uit de richting van Sittard kwam. Dit veroorzaakte een aanrijding. De vrachtauto kwam hierdoor op de linkerweghelft en raakte de tegemoetkomende bus in de linkerflank.

De bestuurders van de bus, vrachtwagen en auto zijn door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefden niet medisch behandeld te worden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):