donderdag, 15. februari 2007 - 9:56

Kinderen politiek geschoold

Leeuwarden

Raadslid Nynke de Waard van de PVDA geeft leerlingen van groep 7 en 8 van de dr. Algraschool les over de gemeenteraad. De les is onderdeel van de Kinderraad, een lessenserie voor de bovenbouw van het basisonderwijs over de gemeentepolitiek.

Naast de dr. Algraschool doen dit jaar aan de kinderraad mee de J.W. Frisoschool, het Palet locatie Huizum, OBS Oldenije, OBS de Wester en OBS de Weide. De Kinderraad is een initiatief van de gemeenteraad van Leeuwarden.

Studenten van de Thorbecke Academie en de PABO's hebben in opdracht van de griffier van de gemeenteraad van Leeuwarden een lessenserie gemaakt waarmee de leerlingen kunnen kennismaken met de gemeente en de gemeenteraad van Leeuwarden.

De leerlingen maken aan het eind van de lessenserie een voorstel waarmee zij Leeuwarden leuker maken voor alle kinderen. Een groepje leerlingen van elke school presenteert op 10 mei in een Kinderraadsvergadering in de raadzaal van Leeuwarden hun voorstel aan alle deelnemers. Het winnende voorstel wordt door de gemeente gerealiseerd. De Kinderraadsvergadering wordt op 10 mei rechtstreeks uitgezonden door Mercurius televisie.
Provincie:
Tag(s):