dinsdag, 30. januari 2007 - 19:37

Kinderhelden lezen voor tijdens het ontbijt

Emmen

Op duizenden kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen is vandaag met het Nationale Voorleesontbijt het startschot gegeven voor De Nationale Voorleesdagen 2007. Dit jaar werd bij het voorleesontbijt voorgelezen door kinderhelden bekend van televisieprogramma’s en door tal van andere lokale, regionale en landelijke bekendheden.

De kinderen van obs "Angelslo" in Emmen hadden geluk want de spelers van FC Emmen kwamen voorlezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt.

Het was voor de vierde keer dat het Nationale Voorleesontbijt werd gehouden en hiermee werd gelijk de start gegeven voor de Nationale Voorleesdagen 2007 die doorgaan tot en met zaterdag 10 februari a.s

Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die dit zelf nog niet kunnen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan de interactieve vaardigheden van de kinderen. Maar wat vooral belangrijk is dat het ze heel veel plezier bezorgt. Dat de spelers van FC Emmen dit ook belangrijk vinden lieten ze dan ook zien door in alle groepen voor te lezen.

En na afloop stond er voor iedereen een heerlijk ontbijtje klaar.
Provincie:
Tag(s):