dinsdag, 29. mei 2007 - 19:19

Klankkleurfestival op unieke locatie

Amsterdam

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni vindt het KlankKleurFestival 2007 plaats, een wervelend kunstcircus op een unieke locatie: de Uilenburger Synagoge aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 91.

Een team van musici, beeldend kunstenaars, een kostuumontwerper, een regisseuse, dansers en diverse andere artiesten tovert de Uilenburger Synagoge om tot een feest voor oog en oor, waarbij klassieke en moderne kamermuziek een hoofdrol speelt.

Unieke producties
Surreële decors, vervreemdende kijkdozen, verstild muziekdrama, composities van Stravinsky, Janácek, Brahms, Crumb, Riley, Glass, Beethoven, Messiaen en een aantal hedendaagse toondichters: het KlankKleurFestival is een driedaags kunstcircus op een unieke locatie en presenteert producties die nergens anders te zien zijn.

"Reis naar het einde van de nacht" (vrijdag 1 juni) bijvoorbeeld voert de bezoeker langs een vervreemdende reeks kijkdozen waarna het transformeert tot een opera op kamerformaat. Op zaterdag 2 juni kan het publiek "Dagdromen" bij muziek van George Enescu en George Crumb. "Octenás / Onze Vader" (zondag 3 juni) brengt een onalledaags schouwspel dat muziek van Janácek, schilderijen en het aloude "tableau vivant" tot één geheel samensmeedt. Genieten kan op zondag van "Bagels en Bagatellen" met muziek van onder anderen Dvorák en Bartók en feestelijk belegde bagels van de festivalcatering.

Tapas, drankjes en muzikale intermezzi
Ook tussen de voorstelling door hoeft het publiek zich niet te vervelen. Dan staat de festivalcatering klaar met zonnige tapas, drankjes en andere lekkernijen. Tevens permanent op het festivalterrein aanwezig: diverse pauze acts en muzikale intermezzi.

Prijzen en meer info
Een dagpas voor het KlankKleurfestival kost 18 euro, voor één concert betaalt u 12 euro. Wie het hele festival mee wil maken kan beter een passepartout aanschaffen. Voor 40 euro kan men dan alle dagen aanwezig zijn. Meer informatie en het volledige programma staat op www.klankkleurfestival.nl
Provincie:
Tag(s):