woensdag, 7. maart 2007 - 11:09

Klinkers op A6

Lelystad

Bij een aanrijding op de A6 nabij Lelystad zijn maandagavond twee personen licht gewond geraakt en werden twee personenauto’s zwaar beschadigd. Een 35-jarige man uit Lemmer reed met zijn auto met aangekoppelde aanhangwagen met 80 km/uur over de snelweg, toen hij van achteren werd aangereden door een auto bestuurd door een 63-jarige man uit Vledder.Door de aanrijding vloog de 63-jarige over de kop en kwam de inhoud van de aanhangwagen, een lading klinkers, op het wegdek terecht. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De beide bestuurders zijn ter plaatse door personeel van een GGD-ambulance nagekeken waarna ze naar huis konden. De voertuigen zijn weggesleept. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld. De A6 is enige tijd afgesloten voor het verkeer in verband met het opruimen van de voertuigen en de lading.

Ook op de A6 in de buurt van Bant was er dinsdagochtend sprake van afgevallen lading, waar een aantal auto’s die vanuit Lemmer richting Flevoland reed hinder van ondervonden. Ter plaatse bleek dat een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Friese Wiuwert hout had verloren, wat op de rijbaan richting Emmeloord belandde. Een 40-jarige man uit Augustinusga kon de onderdelen niet meer ontwijken en botste er tegenop. Ook een 51-jarige man uit Indijk die de vrachtwagen aan het inhalen was, kreeg de lading tegen zijn voertuig aan. Er was de nodige schade en de vrachtwagenchauffeur is gehoord als verdachte.
Provincie:
Tag(s):