donderdag, 20. december 2007 - 16:44

KLPD krijgt twee nieuwe helikopters

Schiphol

De Nederlandse politie krijgt in 2009 twee nieuwe helikopters. De helikopters van het merk Agusta, type AW 139, worden ondergebracht bij de Dienst Luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Directeur-generaal Veiligheid H.W.M. Schoof van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), heeft donderdag 20 december 2007 op Schiphol-Oost namens de Nederlandse staat het contract getekend. Beide helikopters zullen naar verwacht eind 2009 worden geleverd. Met de opdracht is inclusief opleidingen een bedrag gemoeid van circa 25 miljoen euro

De helikopters zijn mede de opvolgers van de huidige tweemotorige Bölkow BO-105CB helikopters, die aan vervanging toe zijn.
De AW-139 is een tweemotorige helikopter, gebouwd door Agusta in Italië. Agusta heeft meer dan honderd en twintig helikopters van dit type wereldwijd afgeleverd.

De helikopters worden voorzien van waarnemings- en opsporingsapparatuur waardoor ze 24 uur per dag kunnen worden ingezet. De helikopters zullen ook worden ingezet in samenwerking met andere diensten van het KLPD en de regionale politiekorpsen.

Eind november heeft het ministerie van BZK ook een contract getekend voor zes kleinere helikopters.
Provincie:
Tag(s):