donderdag, 6. december 2007 - 22:42

KNRM evacueert patiënt van Bulkcarrier op heftige zee

Hoek van Holland

Donderdagmorgen om 09.40 uur werd KNRM reddingstation Hoek van Holland gealarmeerd door het kustwachtcentrum Den Helder voor een medevac (medische evacuatie). Het betrof een patiënt aan boord van de Bulkcarrier Ellen P met oogletsel die dringend naar het ziekenhuis moest.

Om 09.50 uur vertrokken richting ankergebied 3, 35 mijl uit de kust. Er stond een krachtige Zuidwestenwind 6-7 beaufort met gevolg een golfhoogte van 3 tot 4 meter. Hierdoor werd de snelheid beperkt tot een 12 tot 15 knopen.

Tijdens de vaart van de KNRM reddingboot kwam de bulkcarrier ankerop, zodat de overname makkelijker kon verlopen. Om 12.00 uur langszij de Ellen P die inmiddels vaart maakte. Er is ter plaatse besloten om de patiënt, die niets meer zag aan beide ogen, over te nemen door middel van een mandje welke met een kraan worden gevierd. Door uitstekend manoeuvreren van Jan van der Sar kon de mand op het voordek worden neer gelaten en de patiënt veilig overstappen op de KNRM reddingboot Jeanine Parqui.

De reis terug verliep zonder problemen en de 45-jarige Griekse patiënt was blij dat hij richting wal werd gebracht. De patiënt verklaarde ’s morgens als scheeps technische man aan het werk te zijn met elektriciteit en als gevolg van een lichtflits weinig meer kon zien, de kapitein heeft na overleg met de KNRM radio Medische Dienst besloten de patiënt te evacueren. Bij het afscheid in de Berghaven werden alle bemanningsleden door de Griek extra bedankt, waarna de man per taxi naar het ziekenhuis werd vervoerd.
Provincie:
Tag(s):