dinsdag, 20. maart 2007 - 21:24

KNVB start eredivisie voetbal voor vrouwen

Zeist

Vanaf augustus 2007 zullen zes betaalde voetbalorganisaties de Eredivisie Vrouwen gaan vormen. ADO Den Haag, AZ, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II hebben dinsdag een convenant getekend, waarmee ze zich voor drie seizoenen verbinden aan de divisie.

Een historisch moment voor het vrouwenvoetbal in Nederland dat nu het gewenste topsportplatform heeft gekregen waarop topspeelsters zich verder kunnen ontwikkelen. ,,Internationaal lukt het nét niet om ons te plaatsen voor eindrondes’’, sprak bondscoach Vera Pauw. ‘Met dit project weet ik zeker dat we ons plaatsen voor het EK 2009.’

In het convenant, waar ook vertegenwoordigers van de ECV, CED en de KNVB hun handtekening onder hebben gezet, zijn afspraken zijn gemaakt over diverse zaken omtrent de nieuwe competitie. De Eredivisie Vrouwen valt onder het bestuur amateurvoetbal van de KNVB. Daarnaast is een stichting opgericht, die de (commerciële) belangen van de vrouweneredivisie gaat uitbaten. Aan de exacte reglementering van de vrouwencompetitie wordt nog gewerkt.
Categorie:
Tag(s):