vrijdag, 30. maart 2007 - 21:41

Kom in de Kas geeft startschot voor 30e editie in Emmen

Emmen

Met een kletterende waterval en energieke bloemblaadjes is het startschot gegeven voor de 30ste editie van Kom in de Kas, het publieksevenement waar het grote publiek zelf de kassen in kan. Locatie hier-voor was het schitterende rozenbedrijf De Trompet in Emmen, gelegen in het nieuwe tuinbouwgebied Het Rundedal.

Tijdens de opening werd ingegaan op de kansen die de tuinbouw in de toekomst kan leveren aan de energievoorziening voor hele woonwijken. De glastuinbouw is dus niet langer grootverbruiker van ener-gie, maar wordt zelfs leverancier van energie! Ook de rol die water speelt in de tuinbouw werd uitgebreid belicht en de innovaties die er op dat gebied spelen. Denk aan de drijvende kas en waterberging bij overvloedige regenval.

De rol die water en energie spelen in de glastuinbouw kan het grote publiek met eigen ogen komen zien tijdens Kom in de Kas dat dit weekend plaatsvindt: zaterdag 31 maart en zondag 1 april.

Het thema van de 30ste Kom in de Kas is ‘Ondernemend met water en energie’. Er doen zo’n tweehonderdvijftig tuin-bouwbedrijven, handelshuizen en toeleveranciers mee aan dit evenement. De organisatoren willen het publiek bij de glastuinbouw betrekken en de afstand tussen tuin en tafel verkleinen. Er worden meer dan tweehonderdduizend bezoekers verwacht.
Provincie:
Tag(s):