dinsdag, 13. november 2007 - 8:57

Koning van Groning (Stond er al in zie gisteravond)

Groningen

De commissaris van de Koningin Max van den Berg is samen met zijn team jongeren, door niemand minder dan Victoria Koblenko, gekroond tot "Koning van Groning". In een spannende strijd versloeg hij gedeputeerde Ineke Mulder en haar jongerenteam tijdens de tweede level van de online game "Koning van Groning".

In kader van het Provinciaal Omgevingsplan (POP) is er een tweede leven gegeven aan de game, de "Koning van Groning". In zijn tweede leven kampt de Koning met vragenstukken die te maken hebben met het inrichten van een provincie. Waar zet je windmolens neer? Hoe verspreid je nieuwbouw over de provincie? Mogen jongeren er ook nog wat vinden? Hoe denkt de Koning om te gaan met het sociale aspect van bouwen? Dit is een greep uit de vragen die voorkomen in de tweede level van het spel.

Het doel van de game is jongeren spelenderwijs te informeren over de organisatie, het beleid en de politiek. Ook is het een manier om hen te laten zien dat zijn ook over het provinciaal omgevingsplan mee mogen praten.
Provincie:
Tag(s):