woensdag, 21. november 2007 - 16:48

Koningin Beatrix wordt Beschermvrouwe Floriade 2012

Hare Majesteit de Koningin heeft Gouverneur Léon Frissen laten weten graag het Beschermvrouwschap voor de Floriade 2012 te aanvaarden. De Koningin geeft aan met belangstelling de voorbereidingen van de Floriade te volgen.

Ook bij de vorige Floriades was Koningin Beatrix Beschermvrouwe. Gouverneur Frissen is blij met de toezegging. “In de fases van voorbereiding en realisatie van dit evenement is haar Beschermvrouwschap van groot belang. Ook onderstreept de Koningin hiermee het belang van deze wereldtentoonstelling voor Nederland als internationale speler in de wereld van de agro-economie.�

De tentoonstelling, in een van de belangrijkste tuinbouwgebieden van Nederland en tevens in de voortuin van vele miljoenen Duitse belangstellenden, wordt al enige jaren met groot enthousiasme voorbereid. Het terreinoppervlak zal 66 hectare omvatten waarvan 40 hectare tentoonstellingsterrein.

De dragers van de Floriade zijn de Nederlandse Tuinbouwraad en de in de Regio Venlo samenwerkende gemeenten Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Helden en Gennep.

De Provincie Limburg biedt een stevige financiële ondersteuning aan de Floriade 2012. Na de Floriade zal het terrein voor het Greenpark Venlo als motor voor de sterk uitdijende en innoverende agro-economie in onze provincie dienen. Voor de Floriade 2012 worden, gebaseerd op conservatieve schattingen en de buitengewone gunstige ligging van Venlo, 2 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. Deze bezoekers zullen de 25 buitenlandse en 90 Nederlandse inzendingen bezoeken.
Provincie:
Tag(s):