woensdag, 30. mei 2007 - 9:17

Koningin opent Sculptuur Biënnale Kijkduin

Den Haag

Koningin Beatrix verricht woensdag de officiële opening van de Sculptuur Biënnale Kijkduin. De tentoonstelling met als thema "Reflecties aan Zee" vindt plaats op de boulevard en in de randduinen van de Haagse badplaats Kijkduin.

Een internationaal gezelschap van 27 kunstenaars geeft een veelzijdig beeld van de sculpturale, picturale en architectonische mogelijkheden die glas- en beeldhouwkunst bieden. De collectie omvat twaalf bronzen beelden en ruim 30 kunstwerken van glas.

Sculptuur Biënnale Kijkduin is een voortzetting van Boulevard des Sculptures die in 2001, 2002 en 2004 hebben plaats gevonden. Het is de doelstelling dit cultureel evenement uit te laten groeien tot een tweejaarlijks platform waarop de internationale glaskunst in al haar facetten kan worden getoond. Daarnaast zal een interactieve combinatie worden gemaakt met beelden van brons en marmer.

Voor deze Biënnale hebben 27 kunstenaars zich laten inspireren door de locatie van Kijkduin. Het thema "Reflecties aan Zee" staat voor de interactie tussen glas en licht, voor de beleving van de kunstenaar en voor de waarneming van de bezoeker. Het thema raakt letterlijk de weerkaatsing als ook de innerlijke beschouwing.
Provincie:
Tag(s):