woensdag, 28. maart 2007 - 22:04

Koninklijke onderscheiding voor Bertus Groefsema

Coevorden

Burgemeester Bouwmeester van de gemeente Coevorden heeft woensdagavond een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt (Lid in de Orde van Oranje Nassau) aan de heer Bertus Groefsema uit Dalen. De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vond plaats tijdens de jaarvergadering van de Gymnastiekvereniging Dalen.

Lubbartus (Bertus) Groefsema, geboren op 29 maart 1944, wonende te Dalen ontving de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de Gymnastiekvereniging Dalen en diverse andere activiteiten. De heer Groefsema is vanaf 1971 tot heden voorzitter van de Gymnastiekvereniging Dalen en verzorgt daarnaast tal van activiteiten voor de vereniging. Voor de KNGU regio Drenthe is de heer Groefsema van 1983 tot 1992 actief geweest als bestuurslid en vanaf 2001 tot heden houdt hij zich tevens bezig met de Commissie Verenigingsondersteuning van de KNGU.

Voor de stichting Dametin is de heer Groefsema vanaf 1994 actief als ceremoniemeester en sinds 2004 als voorzitter. Naast bovengenoemde activiteiten treedt de heer Groefsema voor de Vereniging Dorpsbelangen Dalen vanaf 2003 op als adviseur en is hij vanaf 2005 actief als voorzitter van de Stichting Tom Rolstoeltennis. Deze stichting heeft als doel Tom Egberink uit Dalen de kans te geven zijn droom mogelijk te maken, namelijk meedoen aan de paralympics.
Provincie:
Tag(s):