dinsdag, 9. januari 2007 - 22:03

Koninklijke onderscheiding voor politie vrijwilliger

Meppel

Burgemeester Westmaas van de gemeente Meppel heeft dinsdagavond een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Johannes Havers (61), lid van de vrijwillige politie Meppel. De heer Havers heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt voor de samenleving door zijn inzet voor de politie en de openbare veiligheid in Meppel e.o. De uitreiking vond plaats op het politiebureau te Meppel tijdens de nieuwjaarsreceptie.

De heer Havers heeft zich ruim zevenendertig jaren op vrijwillige basis ingezet voor de politie. In verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van 60-jaar heeft hij besloten om afscheid te nemen als vrijwilliger bij de vrijwillige politie Meppel.

Vanaf 1 mei 1969 is de heer Havers als agent van de reservepolitie in Meppel begonnen. Op 1 januari 1980 is hij hoofdagent van de reservepolitie geworden en op 1 oktober gepromoveerd naar brigadier van diezelfde reservepolitie.

In deze lange periode heeft de heer Havers zich tot een volwaardige politiemedewerker ontwikkeld. Dit bereik je niet voor niets en heeft onder andere betekend dat hij jaarlijks vele uren heeft besteed aan opleiding en trainingen. Dit om te voldoen aan de strenge eisen die ook gelden voor de leden van de leden van de vrijwillige politie.
Provincie:
Tag(s):