dinsdag, 24. april 2007 - 14:44

Koninklijke onderscheidingen voor vrijwilligsters Rode Kruis

Urk

Maandag 23 april 2007 neemt het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Urk in een bijzondere ledenvergadering Urk afscheid van twee vrijwilligsters. Als vertegenwoordiger van Hare Majesteit Koningin Beatrix reikt burgemeester Jaap Kroon een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw J. Schenk-Kramer en mevrouw A. van den Heuvel. Voor hun bijzondere verdiensten als vrijwilligsters van de plaatselijke afdeling van het Nederlandse Rode Kruis worden beide dames benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw J. Schenk Kramer is 35 jaar vrijwilligster geweest van het plaatselijke Rode Kruis (1972-2007). Gedurende die tijd heeft ze zich beziggehouden met de taakvelden Noodhulp, Sociale Hulp, Fondsenwerving en EHBO-hulpverlening bij evenementen. Als bestuurslid was zij tevens plaatsvervanger in het afdelingsbestuur en afgevaardigde naar het district.

Mevrouw A. van den Heuvel is vanaf 1967 tot heden - gedurende 40 jaar- lid geweest van de Urker afdeling van het Nederlands Rode Kruis. Ook zij neemt vandaag afscheid als vrijwilligster. In de afgelopen jaren was zij actief binnen de taakvelden Noodhulp, Sociale Hulp en administratie. De werkzaamheden betroffen onder andere vrijwilliger bij evenementen in de gemeente Urk, bloedafnames en de thuiszorg. Ook heeft mevrouw van den Heuvel de administratie van de colonne gedaan, zoals inschrijvingen, registratie en aanvragen van verlenging van diploma´s. Zij was een vaste bezoekster van de colonne-avonden.

Omdat zij zich beiden gedurende deze jaren hebben ingezet voor de lokale samenleving krijgen zij de versierselen opgespeld van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De aanvraag voor de Koninklijke Onderscheidingen is gedaan door Het Nederlands Rode Kruis, afdeling Urk.
Provincie:
Tag(s):