maandag, 8. januari 2007 - 15:17

Koperdieven aan de slag in bedrijfspanden

Door de hoge koperprijs op dit moment neemt het aantal diefstallen van dit gewilde ‘non-ferro’ metaal hand over hand toe. Zo is het bekend dat de Nederlandse Spoorwegen de laatste tijd last heeft van koperdieven die langs het landelijke railtraject hun slag slaan. Maar de koperdieven zijn ook actief op industrieterreinen in bedrijfspanden en in slooppanden. In de regio Kennemerland was het zondagavond en maandagochtend ook twee keer raak.

Zo heeft de politie in Haarlem zondagavond rond 20.45 uur met behulp van twee politiehonden een 47-jarige man aangehouden in een slooppand aan de Oudeweg. De verdachte was bezig om koper te stelen uit het pand. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte. De man is ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Nog geen 6 uur later heeft de politie in Velsen-Noord in een bedrijf aan de Rooswijkerlaan, na een tip van personeel van het bedrijf, rond 02.00 uur een 31-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De man had koper gestolen uit de werkplaats. Na fouillering bleek de man een autosleutel van een van de bedrijfsvoertuigen in zijn zak te hebben. De man is ingesloten en krijgt een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):