dinsdag, 18. december 2007 - 1:10

Koplopers eredivisie ijshockey foutloos

Amsterdam

In de Tricorp Workwear eredivisie ijshockey hebben de beide koplopers hun positie versterkt. Zowel Destil Trappers Tilburg als Vadeko Flyers Heerenveen hebben tot nu toe de maximale score van 18 punten uit 6 wedstrijden behaald.

Tilburg rekende vrijdag af met Den Haag door in de Hofstad met 3-5 te winnen. Meer moeite hadden de Brabanders zondagavond met Nijmegen, dat sinds de nieuwe (sponsor-) naam een positieve impuls heeft gekregen. In eigen huis werd met 3-2 gewonnen.

Heerenveen moest zaterdag op bezoek in Amsterdam. De Amstel Tijgers hebben de afgelopen tijd enkele belangrijke spelers verloren aan concurent HYS en dat is in de uitslagen te merken. Op vrij eenvoudige wijze worden de Amsterdammers op een 1-5 nederlaag getrakteerd. Zondagavond is het de beurt aan Groningen om het Thialf op zijn kop te zetten, maar van een "Derby van het Noorden" kan nog niet worden gesproken. De Flyers winnen overtuigend met 9-2.

Overige uitslagen van de dit weekend gespeelde wedstrijden ;
vr 14 dec
Dar Devils - Ruijters Eaters 0 - 5
Za 15 dec
Pecoma Grizzlies - Hijs Den Haag 4 - 6
zo 16 dec
Ruijters Eaters - Amstel Tijgers 4 - 3 (OT)

Komende week zijn er wederom dure punten te verdienen als de koplopers tegen elkaar spelen, maar met name voor de teams die om de derde en vierde plaats stijden, die recht geven op een plaats in de play-offs;

dinsdag 18 dec
Tilburg : DESTIL Trappers - HYS

vrijdag 21 dec
Den Haag : HYS - Ruijters Eaters
zaterdag 22 dec
Amsterdam : Amstel Tijgers - HYS
Heerenveen : Vadeko Flyers - DESTIL Trappers
Groningen : Pecoma Grizzlies - Dar Devils
zondag 23 dec
Nijmegen : Dar Devils - Vadeko Flyers
Tilburg : DESTIL Trappers - Amstel Tijgers
Geleen : Ruijters Eaters - Pecoma Grizzlies
Categorie:
Tag(s):