vrijdag, 9. februari 2007 - 21:33

Kortingsactie voor castraties

Regio

De afdeling Doetinchem e.o. van de Dierenbescherming organiseert ook dit jaar weer vanaf Valentijnsdag een kortingsactie op de castratie en sterilisatie van katten.Van 14 februari 2007 tot 1 april 2007 kunnen particulieren een korting van (minimaal) € 10 krijgen op de kosten van de operatie.

Met deze actie benadrukt de Dierenbescherming nog eens hoe belangrijk het is dat katteneigenaren er tijdig voor kiezen hun dier te laten ‘helpen’. Alleen zo kunnen de gevolgen van de kortstondige liefde tussen dieren worden vermeden: ongewenste nesten jonge dieren en nog meer katten in Nederland.

Het aantal katten in Nederland blijft groeien en daarmee ook het aantal zwerfkatten. Veel mensen nemen een nestje omdat ‘de kittens zo schattig zijn’ of ze laten zich er gewoon door overvallen. En zo zijn er op een moment meer katten dan mensen die ervoor willen zorgen. Veel dieren worden simpelweg gedumpt: ze gaan zwerven, worden ziek, krijgen parasieten of worden agressief. Her en der worden ze verjaagd en/of slachtoffer van het verkeer. De asielen zitten inmiddels overvol met katten, andere dieren leiden al zo lang een zwervend bestaan dat ze compleet verwilderd zijn.

De Dierenbescherming vindt dat er iets aan het kattenprobleem moet gebeuren. Dat doen we dan ook. In de eerste plaats doen wij aan preventie door het geven van voorlichting aan kattenbezitters om vooral ook hun kat te laten steriliseren. Om dit te stimuleren organiseert de Dierenbescherming de Valentijnscastratie-acties onder het motto ‘Voorkomen is beter dan genezen’.
Provincie:
Tag(s):