donderdag, 22. november 2007 - 12:44

'Kwajongen' uit drift van fiets gereden na belletje lellen

Peize

Eén 14-jarige jongen uit het Drentse Roden is gisteren na het ‘belletje lellen’ gewond geraakt toen hij door een geïrriteerde bewoner werd achtervolgd en daarbij werd aangereden.

Woensdagmiddag fietste de 14 jr. jongen uit Roden met een vriendje over de Groningerweg in Peize. Bij een woning drukten ze op een bel en fietsten verder.

De 66 jr. bewoner werd kwaad omdat het volgens hem al de zoveelste keer was dat er belletje werd gedrukt. Hij stapte in zijn auto en ging achter de jongens aan. Op de Roderweg reed hij even vlak achter ze. Op een bepaald moment raakte hij met de voorkant van zijn auto de fiets van de jongen uit Roden. Volgens de man echter niet met opzet, zo verklaarde hij tegenover de politie.

De jongen kwam te vallen en raakte licht gewond. Zijn fiets werd beschadigd. De jongen heeft zich later onder doktersbehandeling moeten stellen. Nadat de automobilist had gezegd dat ze nu gelijk stonden en zich nog wel bij de jongen had verontschuldigd, bekeek hij de schade aan de fiets en reed weg.

Doordat het kenteken van zijn auto werd opgenomen kon de politie hem even later in zijn woning aanhouden. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. Door betaling van een boete van € 300,- kan hij verdere strafvervolging voorkomen. Bovendien moet hij de schade aan de fiets en de doktersrekening betalen.
Provincie:
Tag(s):