zondag, 8. april 2007 - 15:43

'Laat je niet flessen'

Eindhoven

De politie en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zijn in Zuidoost-Brabant gestart met gezamenlijke controles op de leeftijdsgrenzen voor alcoholverkoop. Dertien verkooppunten zoals supermarkten en uitgaansgelegenheden zijn afgelopen weekend bezocht in de regio.

Voor het eerst werken politie en VWA op deze wijze samen waardoor de handhavingscapaciteit vergroot wordt en de kans verkleint dat jongeren al onder de 16 jaar aan alcohol kunnen komen. De samenwerking tussen politie en VWA in de regio heeft een aantal voordelen. Zo neemt de handhavingscapaciteit toe in de regio. Daarnaast heeft samenwerken ook andere voordelen. De politie is vaak goed op de hoogte van de lokale situatie en kan door samenwerking de VWA direct van actuele informatie voorzien.

Verkopers die herhaaldelijk in de fout vallen door jongeren onder de 16 jaar alcohol te verkopen lopen daardoor sneller tegen de lamp.
De gezamenlijke handhavingsacties van politie en VWA maken onderdeel uit van het alcoholproject ‘Laat je niet flessen!’. Betere handhaving van de alcoholwetgeving is één van de speerpunten van dit project. Doelstelling van het project is de huidige startleeftijd van drinken, die nu op 12,2 jaar ligt, significant naar boven te verschuiven.
Provincie:
Tag(s):