zondag, 30. december 2007 - 23:10

Laatste competitieronde eredivisie ijshockey

Amsterdam

De Tricorp Workwear Eredivisie ijshockey is bijna halfverwege, dit weekend werden de laatste wedstrijden van dit jaar gespeeld. Op een enkele verrassing na werd een bijna verplicht nummer afgedraaid, waardoor er dan ook geen verschuivingen waren op de ranglijst. Vadeko Flyers Heerenveen gaat het nieuwe jaar in als koploper.

De enige verrassing van deze speelronde was direkt op vrijdagavond al toen de Nijmegen Dar Devils thuis de Amstel Tijgers versloegen met 2-1. Daarmee verspeelden de Amsterdammers de kans om Den Haag op de ranglijst in te halen en de vierde plaats, die recht geeft op een plaats in de play-offs, in handen te nemen.

HIJS Den Haag zelf had minder moeite met de Nijmegenaren en boekte zaterdag in De Uithof een overtuigende 7-2 overwinning. Ruijters Eaters Geleen had een zwaar weekend, waarin het de nummers één en twee in de stand, en tevens beide beker-finalisten, moest zien te bedwingen. Zowel op bezoek bij de Destil Trappers in Tilburg (zaterdag) als thuis tegen de Vadeko Flyers uit Heerenveen (zondag) werd met 3-1 verloren.

De Amstel Tijgers bezorgden rode lantaarn drager Pecoma Grizzlies uit Groningen een vervelende terugreis. In Amsterdam werd het zondag 8-2, waardoor de Groningers na 11 wedstrijden nog steeds op hun eerste overwinning wachten. In de derde periode van de wedstrijd mocht reserve Tijgers-goalie Kisito Zonneveld het fenomenale werk van Tim Knutsen overnemen. Dat hij klaar is voor het grote werk bleek uit een aantal voortreffelijke saves en zelfs een assist op David Deeves, waaruit het zesde Amsterdamse doelpunt viel.

Stand ;
1 Vadeko Flyers Heerenveen 9 - 27
2 DESTIL Trappers Tilburg 10 - 26
3 Ruijters Eaters Geleen 12 - 18
4 Hijs Den Haag 11 - 17
5 Amstel Tijgers Amsterdam 11 - 15
6 Nijmegen Dar Devils 12 - 10
7 Pecoma Grizzlies Groningen 11 - 1

Programma volgende week ;
vr 04 jan 2008
Nijmegen Dar Devils - DESTIL Trappers Tilburg
Pecoma Grizzlies Groningen - Vadeko Flyers Heerenveen
za 05 jan 2008
Vadeko Flyers Heerenveen - Amstel Tijgers Amsterdam
Hijs Den Haag - Pecoma Grizzlies Groningen
Ruijters Eaters Geleen - Nijmegen Dar Devils
zo 06 jan 2008
Amstel Tijgers Amsterdam - Ruijters Eaters Geleen
Categorie:
Tag(s):