donderdag, 7. juni 2007 - 21:59

Laatste schakel A73 ingeluid met marathon

Roermond

Op de A73-Zuid tussen Venlo en Roermond zal op 16 december een marathon plaatsvinden. Met de marathon wordt de voltooiing van het 42 km lange stuk snelweg van de A73 feestelijk afgesloten. Naast de marathon zullen nog meerdere activiteiten plaatsvinden, zo meldt Rijkswaterstaat Limburg.

Met de diverse activiteiten wil Rijkswaterstaat zoveel mogelijk mensen op een bijzondere manier kennis laten maken met de nieuwe snelweg, die dan nog niet voor het verkeer geopend is. De officiële opening zal kort na het feestweekend plaatsvinden, waarna de nieuwe weg nog voor 1 januari 2008 voor het verkeer wordt opengesteld.

Met dit evenement wordt niet alleen de afronding van een mega-project gevierd. Het is ook, en vooral, de markering van een belangrijke aanvulling op het landelijke hoofdwegennet. De nieuwe weg wordt ook wel aangeduid als de ruggengraat van de infrastructuur en de economie van de provincie Limburg.De marathon is bedoeld om, naast andere evenementen, op symbolische wijze de overdracht van de 42 km snelweg aan de automobilist te markeren. De A73-zuid verbindt Venlo vanaf het knooppunt Zaarderheiken via Blerick, de Zuiderbrug, Tegelen, Beesel en Roermond met Maasbracht. Bij het knooppunt Ei van Sint Joost krijgt het verkeer aansluiting op de A2.
Provincie:
Tag(s):