donderdag, 8. maart 2007 - 7:38

Ladingdieven betrapt en ingesloten

Klarenbeek

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag, twee mannen aanhouden die kort daarvoor een bestelbus vol computerapparatuur uit een geparkeerde vrachtauto hadden ontvreemd. De vrachtwagen stond geparkeerd op parkeerplaats de Somp langs de A50 onder Klarenbeek (gem. Apeldoorn).

De mannen, 27 en 38 jaar oud en afkomstig uit Son en Boxtel, konden met hun bestelbus onder Valburg worden ingerekend door politiemensen van de regio Gelderland-Midden, nadat zij geïnformeerd waren over de diefstal door hun collega’s uit Apeldoorn.

De politie in Apeldoorn kreeg rond 02.30 uur een melding dat er op bovengenoemde locatie werd ingebroken in een vrachtwagen. Agenten gingen ter plaatse en zagen een bestel- en personenauto de snelweg richting Arnhem oprijden. Controle van de personenauto op de A50 leverde geen bijzonderheden op.

Voor de controle van de bestelbus werd de hulp van agenten van het korps Gelderland-Midden ingeroepen die deze ter hoogte van Valburg aantroffen.

De bestelbus met apparatuur en de twee verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn. Beide mannen werden ingesloten.

Verder politieonderzoek heeft uitgewezen dat men het dekzeil van de vrachtwagen kapot heeft gesneden om zodoende bij de lading te kunnen komen; er bleek een flink deel van de lading te zijn verdwenen. De waarde is nog niet vastgesteld.

De 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Estland lag in zijn wagen te slapen en heeft van de diefstal niets gemerkt. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie gaat verder met het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):