donderdag, 15. maart 2007 - 8:37

Lancering Kiesvoorlater

Amstelveen

Op de 'Dag van de Leerplicht', 15 maart wordt de website www.kiesvoorlater.nl gelanceerd. De site heeft tot doel voortijdige schoolverlaters te motiveren of te adviseren bij het maken van de keus om door te gaan met school of bij het zoeken van andere mogelijkheden verder te leren. De website geeft tips om verder te kunnen leren eventueel in combinatie met werken. Op www.kiesvoorlater.nl staan adressen voor hulp en begeleiding van vroegtijdig schoolverlaters.

De website is een middel om de voortijdige schoolverlaters en hun ouders, in contact te brengen met organisaties op het gebied van scholing en werk.

De website is een initiatief vanuit de Regionaal Meld- en Coördinatiefunctie Voor-tijdig Schoolverlaten (RMC) Amsterdam, Amstelland en de Meerlanden, Waterland en Zaanstad. De RMC heeft als doel te voorkomen dat jongeren zonder startkwalificatie onopgemerkt van school verdwijnen. Een startkwalificatie is een diploma op HAVO-, VWO- of MBO op minimaal niveau 2. Ook een certificaat van het praktijkonderwijs of MBO niveau 1 aangevuld met een arbeidscontract voor minimaal een half jaar geldt als een startkwalificatie.
Provincie:
Tag(s):