donderdag, 22. november 2007 - 16:39

Landal GreenParks roept personeel terug na heftige sneeuwval

In veel wintersportgebieden zijn de pistes dit jaar, eerder dan verwacht, rijkelijk ‘bedolven’ met een dik pak sneeuw. Hierdoor krijgen niet alleen reisbureaus te maken met vervroegde boekingen, maar ook het recreatie- en vakantiepark Landal GreenParks heeft donderdag besloten om haar vier parken in Oostenrijk eerder te openen.

De enorme sneeuwval van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat er onverwacht veel vraag is naar ski-mogelijkheden. Normaliter zijn de parken in november nog dicht en start het skiseizoen 2e helft december. 'Door de enorme hoeveelheid sneeuw die nu is gevallen, en is blijven liggen, gaan we eerder open. Landal Katschberg, op 1.700 meter hoogte, is nu al geopend. Voor ons Landal park Hochmontafon op 1400 meter, zijn we bezig onze medewerkers terug te halen van vakantie om ook eerder open te gaan’, aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal donderdag.

De goede sneeuw, de ruimte op de pistes en de lage prijzen zorgen voor een enorme vraag naar weekendjes en midweken weg. Het zijn vooral dertigers die flexibel zijn, snel weg willen en juist de drukte van Kerst en Krokus willen vermijden.

'Vanaf volgende week wordt er opnieuw veel sneeuw verwacht in de Alpen. In vrijwel heel Oostenrijk komt lichte tot matige sneeuwval boven de 500 meter. De meeste sneeuw wordt verwacht in het noorden.
De Kerstmis zit bijna vol en Krokus is volledig volgeboekt. Door de vroegtijdige sneeuwval van nu kunnen we het seizoen aanzienlijk verlengen', aldus Hoogland.

Voor diegene die nog een échte witte kerst wil vieren is haast geboden. Zowel hotel, pensions en het bekende vakantiepark zijn bijna volgeboekt.
Categorie:
Tag(s):