vrijdag, 30. november 2007 - 15:09

Landelijke scholierenactie verloopt rustig

Amsterdam

Zo’n 150.000 scholieren hebben vrijdagmiddag op het Museumplein gedemonstreerd tegen de lesurennorm. 3FM DJ Giel van Beelen was tijdens de manifestatie aanwezig en riep de actievoerende scholieren op ‘het rustig te houden, anders zou de demonstratie weinig zin hebben’.

Na afloop van de demonstratie werd het wat roemoeriger en werd hier en daar vuurwerk afgestoken en met eieren gegooid. De politie heeft het Museumplein met de ‘platte pet’ leeggehaald, aldus een woordvoerder van de politie Amsterdam. In totaal zijn 30 personen aangehouden voor kleine baldadigheden. De politie spreekt van een rustig verloop en een goede samenwerking met LAKS. De politie heeft de meeste scholieren terug begeleid naar het centraal station waar ze hun weg naar huis konden vervolgen.

De scholierenacties in Noord-Groningen zijn eveneens rustig verlopen. Het merendeel van de scholen hadden de leerlingen verboden om de straat op te gaan. Hiervoor hadden, o.a. het Fivelcollege in Delfzijl, activiteiten georganiseerd om op ludieke wijze actie te voeren.

Ook in andere steden bleef het rustig.
Provincie:
Tag(s):