woensdag, 30. mei 2007 - 20:57

Landelijke Verwendag voor vrouwen met kanker ook in polder

Lelystad

Viva la Donna was bijzondere dag in Flevoland. Gisteren konden vrouwen die hersteld waren van kanker, gratis kiezen uit maar liefst negen luxe behandelingen.Zij waren te gast op de Flevolandse Viva la Donna dag.Deze lokale Verwendag was geheel belangeloos georganiseerd door negen salons en professionals op het gebied van beauty en persoonlijke verzorging. Zij wilden in het kader van de tweede landelijke Viva la Donna dag de vrouwen die voor kanker zijn behandeld in de IJsselmeerziekenhuizen, een verwendag bieden.

De vrouwen werden hiervoor speciaal uitgenodigd en konden een eigen arrangement naar keuze samenstellen. Zo konden vrouwen na een ingrijpende periode van hun ziek zijn, zich nu eens heerlijk ontspannen en genieten van een dag vol persoonlijke aandacht. De vrouwen die te gast waren, waren heel enthousiast en hebben genoten. ‘Hartverwarmend’, ‘ontroerend’ en ‘ik ben er stil van’, waren enkele reacties die aan het eind van de dag te horen waren.

Dit jaar werd in Nederland de tweede Nationale Verwendag georganiseerd onder de naam Viva la Donna Day. De dag is een ode aan alle moedige vrouwen die voor kanker worden behandeld of hiervan hersteld zijn. Tijdens de Viva la Donna dag geven schoonheidssalons, kuuroorden en beautycentra gratis behandelingen aan vrouwen die kanker hebben of hebben gehad.

In Lelystad is voor een heel bijzondere invulling van deze dag gekozen. 25 Vrouwen die de behandeling al een tijdje achter de rug hadden, kregen een persoonlijke uitnodiging voor deze verwendag. Juist voor deze groep is het belangrijk dat ze weer van het leven kunnen genieten en op een positieve manier aandacht aan zichzelf geven. De vrouwen konden kiezen uit een breed aanbod en een eigen programma samenstellen met diverse behandelingen. Er was genoeg keuze. Bijvoorbeeld een manicure- of pedicurebehandeling, hot stone massage, Reiki behandeling, voetreflexmassage, behandeling van een schoonheidsspecialiste, visagie, kappersbehandeling of een kleuradvies. De vrouwen kregen bij vertrek een tas met verrassingen mee naar huis. De vrouwen die uitgenodigd waren voor deze dag, waren enthousiast over het initiatief.

De Meeuwenhoeve stelde gratis de ruimte beschikbaar. De middenstand uit de provincie Flevoland verzorgde de catering. Ook de IJsselmeerziekenhuizen was behulpzaam bij de voorbereidingen.
Provincie:
Tag(s):