woensdag, 21. maart 2007 - 9:54

Landhuis Ockenburgh in Den Haag wordt luxe congreshotel

Den Haag

Het landhuis Ockenburgh in Den Haag dat tot 1998 als jeugdherberg in gebruik was, wordt de komende jaren omgevormd tot een luxe congreshotel. Ook zal het landschapspark worden gerenoveerd.

Het college van B&W heeft dinsdag een besluit genomen over het projectplan voor de ontwikkeling van landgoed en landhuis Ockenburgh. Deze ontwikkeling sluit naadloos aan op de ambitie van het college om Den Haag sterker te profileren als internationale stad. Bovendien krijgt de Haagse economie een nieuwe impuls met deze bijzondere uitbreiding van het aanbod aan congresaccommodaties.

De plannen betreffen de bouw van circa 170 kamers, congreszalen, restaurants, een wellnesscentrum en ondergrondse parkeergarage. Het huidige pand wordt opgeknapt en uitgebreid. De renovatie van het landgoed en de ontwikkeling van het congreshotel zijn een logisch vervolg op de in april te openen International School of The Hague en de ontwikkeling van de luxe woonlocatie Vroondaal. De internationalisering van Den Haag wordt hiermee steeds meer kracht bijgezet.
Provincie:
Tag(s):