donderdag, 15. november 2007 - 16:19

Landurige werklozen uit Coevorden aan de slag

Coevorden

De gemeente Coevorden en de organisatie Parkmanagement Coevorden (PMC) gaan samen het parkmanagement professionaliseren en tegelijk langdurige werkloze mensen inzetten. Tijdens een bijeenkomst van de Industriële Vereniging Coevorden (IVC) hebben beide partijen deze week hiervoor een sociaal contract getekend.

Parkmanagement is een vorm van samenwerking tussen ondernemers onderling en ondernemers en overheid. Het doel is goed uitgeruste en verzorgde bedrijventerreinen met een aantal collectieve voorzieningen, zoals beveiliging, afvalverwerking, groenonderhoud, personele diensten en energie-inkoop. In de praktijk blijkt dit lastig te organiseren omdat ondernemers vaak parkmanagement naast hun normale bedrijfswerkzaamheden moeten regelen.

De gemeente Coevorden en PMC hebben een nu een plan bedacht waarmee beide partijen hun voordeel doen. Overheidsgeld dat bedoeld is om langdurig werkloze mensen te reïntegreren wordt ingezet om het parkmanagement professioneel op te zetten.

Er wordt een full-time parkmanager aangesteld die de collectieve diensten gaat regelen voor de ondernemers. Als tegen prestatie wordt van de ondernemers gevraagd om mensen met een uitkering aan het werk te helpen. Dat hoeven niet meteen vaste banen te zijn; het gaat om het opdoen van werkervaring.

Het doel is om in de komende drie jaar dertig mensen voor minimaal één jaar 32 uur per week aan het werk te helpen. Een sociaal contract is een afspraak met werkgevers over het in dienst nemen van langdurig werklozen die een grote afstand hebben tot de afspraak.
Provincie:
Tag(s):