dinsdag, 6. maart 2007 - 10:07

Leek bezoekt politieke markt Almere

De gemeenteraad van Leek wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek. Dit kan op verschillende manieren. Onder andere kan de manier van vergaderen meer publiek trekken. Om ideeën op te doen en het blikveld te verruimen brengt de gemeenteraad op donderdag 22 maart a.s. een bezoek aan de politieke markt van de gemeente Almere.

In Almere komt de gemeenteraad elke donderdag bij elkaar op de politieke markt. De bekende raads- en commissievergaderingen bestaan niet meer. Het hele proces van informatieverzameling, argumenteren, debatteren en besluitvorming vindt plaats op de wekelijkse politieke markt. Ontmoeten en elkaar gemakkelijk aanspreken is een belangrijk onderdeel is van de markt.

In de eerste twee uur ligt de nadruk op het voorbereiden op de besluitvorming. Verschillende onderwerpen zijn daarbij gelijktijdig geagendeerd. De bezoeker weet precies hoe laat het onderwerp van zijn interesse begint en eindigt. Later op de avond is er een plenair gedeelte, waar debat onderdeel van is. Dit is in de raadzaal. Uitvoerige informatie is te vinden op de website van de gemeente Almere.
Provincie:
Tag(s):