zaterdag, 8. december 2007 - 22:35

Leep Vitesse krijgt deksel op haar neus

(Elfvoetbal) Een opnieuw uiterst leep Vitesse heeft zaterdagavond vlak voor tijd de deksel op haar neus gekregen voor het passieve spel. Twente-invaller Youssouf Hersi maakte namens Twente de 2-2 tegen zijn oude ploeg.

Vitesse begint steeds meer op een typisch Italiaans verdedigende ploeg te lijken. Lang naar achteren hangen, snel counteren en fouten van de tegenstander afstraffen. Het is een speelstijl die wellicht met voetballers als Sebastien Sansoni, Santi Kolk, Mads Junker en Juan Lorca niet eens hoeft. Die zijn creatief genoeg om interessant te voetballen. Toch lijkt Vitesse niet van zins van die kwaliteiten gebruik te maken.

Vitesse kreeg nauwelijks hierdoor kansen in de eerste hlft van de wedstrijd. Twente was de ploeg met veruit het meeste balbezit. Door echter dicht op elkaar te verdedigen en soms met zelfs negen spelers achter de bal zorgden de Arnhemmers ervoor dat de Twente-aanvallen traag werden. Er was voor de aanvallers geen ruimte voor snel tikwerk. Verdedigen leek daardoor makkelijk, maar was wel te danken aan de eigen verdediging.

Vitesse blonk in het eerste deel vooral uit in het afstraffen van fouten. De 1-0 voor de ploeg van trainer Aad de Mos kwam door een fout van Robbie Wielaert. De geroutineerde verdediger kreeg de bal risicovol aangespeeld van zijn doelman, maar leek er mee weg te komen. Tot hij Santi Kolk tegenkwam. Die ontfutselde hem de bal, speelde terug op Mads Junker, die koel binnenschoot.

Het tweede Vitesse-doelpunt viel aan het eind van de eerste helft. Opnieuw een grote fout bij de Tukkers. De jonge linkeraanvaller speelde terug op doelman Sander Boschker. De bal was echter veel te slap en Mads Junker, die uit buitenspelpostiie terugkwam, onderschepte de bal, omspeelde Boschker en strafte opnieuw een kapitale fout af.

Tussen die twee fouten door was het Twente dat continu de aanval zocht, maar steeds strandde op de geel-zwarte muur. Romano Denneboom maakte nog wel de 1-1, na een combinatie met Elia en Blaise N'Kufo, die totaal niet in de wedstrijd zat. Pas aan het eind van een uiterst saaie tweede helft zette Youssouf Hersi Twente op een verdiend gelijkspel.
Categorie:
Tag(s):