donderdag, 1. maart 2007 - 14:38

Leerlingen als steward mee in de lijnbus

Almere

Acht leerlingen van de ZMOK school Aquarius aan de Radioweg (Gooischekant) in Almere gaan vanaf maandag 5 maart a.s. aan de slag als stewards op Connexxion buslijn 2. Op 22 februari j.l. kregen de leerlingen hun steward-diploma op het stadhuis uitgereikt door burgemeester Jorritsma.

Om de overlast, hinder en vernielingen, veroorzaakt door onder andere de leerlingen van de ZMOK-school Aquarius, op de bus te beheersen heeft de gemeente het plan opgevat om acht leerlingen van Aquarius op te leiden tot stewards. Deze stewards gaan in de lijnbus van Connexxion, die hen dagelijks van en naar school brengt, toezicht houden op hun medeleerlingen.

De opleiding bestaat uit een training van Connexxion over vandalisme in de bus en een training van de Stichting Veiligheidszorg Almere over conflicthantering. Op 22 februari hebben deze leerlingen hun opleiding tot stewards afgerond. Ze krijgen dan een diploma en een bijbehorend hesje uitgereikt door burgemeester Annemarie Jorritsma.

Na de schoolvakantie, op 5 maart, gaat het project daadwerkelijk in. Het traject is tot stand gekomen in samenwerking tussen politie, Connexxion, Aquarius, Baken Trinitas en de gemeente.
Provincie:
Tag(s):