zondag, 2. december 2007 - 13:03

Leerlingen gaan CO2-weddenschap aan met dierenarts

Raalte

Op dinsdag 4 december zal Jongeren Milieu Actief (JMA) de winnaar bekend maken van ‘The Bet’; de milieuweddenschap tussen studenten van ROC Landstede en diergeneeskundig centrum (DGC) Midden-Salland. Op 3 oktober 2007 zijn 78 studenten van ROC Landstede te Raalte een
weddenschap aangegaan met dierenarts Rik van Egmond van DGC Midden-
Salland.

De studenten Dierverzorging, Groene Detailhandel, Agrarische Techniek en Veehouderij willen een bedrijf uit de eigen branche laten zien hoe gemakkelijk het is om energie te besparen.

Hiervoor moesten ze in twee maanden tijd de eigen CO2 -uitstoot met gemiddeld acht procent verminderen. Dinsdag 4 december zal blijken of dat gelukt is.

De inzet
Als de studenten winnen en dus minimaal 8 procent CO2 hebben bespaard, krijgen ze van de dierenartsen een speciale workshop op een boerenbedrijf. Als extraatje krijgen ze van ROC Landstede een uitje naar 'de Scheg' in Deventer kado.

Voor de leerlingen uit de klas die het meest bespaard hebben, is er een leuke prijs beschikbaar. Wanneer de leerlingen verliezen, zullen zij als tegenprestatie de ramen en tuin van DGC Midden-Salland schoonmaken.

De gemeente Raalte
'The Bet' Raalte wordt ondersteund door de gemeente Raalte. Alle deelnemers aan The Bet ontvingen van de gemeente een speciaal boekjevol handige bespaartips. Met ‘The Bet’ wil de gemeente jongeren betrekken bij het terugdringen van de CO2 -uitstoot. De wethouder zal daarom tijdens de slotceremonie de jongeren toespreken.

Jongeren Milieu Actief
JMA is een vereniging voor en door jongeren tussen de 12 en 28 jaar die zich inzet voor een beter milieu. Zij laat zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om je milieubewust te gedragen. JMA is de jongerenorganisatie van Milieudefensie.
Provincie:
Tag(s):