donderdag, 1. maart 2007 - 9:27

Leeuwarden bouwt studentenwoningen

Leeuwarden

Het vier woonlagen tellende appartementencomplex voor studentenhuisvesting aan de Egelantierstraat heeft het hoogste punt bereikt. Dit bouwwerk in de wijk Heechterp Schieringen bestaat uit 21 appartementen die ruimte bieden aan 63 studenten. Het wordt gerealiseerd door WoonBedrijf Leeuwarden, onderdeel van Corporatieholding Friesland. Studenten kunnen de woningen vermoedelijk in juli betrekken.

De gemeente Leeuwarden presenteert zich als studentenstad en huisvesting van de studenten is daarom een speerpunt. WoonBedrijf levert graag een bijdrage aan betaalbare huisvesting voor studenten. Architectenbureau Zijlstra uit Bakhuizen heeft gekozen voor een gebouw met verspringende woonlagen, hierdoor krijgt het gebouw een eigentijds karakter. Aannemer Noppert uit Heerenveen is verantwoordelijk voor de realisatie van dit fraaie gebouw.

De appartementen hebben drie afzonderlijke studeer-slaapkamers, een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer. De woningen hebben een flexibele inrichting zodat ze in de toekomst eventueel aangepast kunnen worden. Achter het gebouw bevinden zich parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling. De huurprijs per appartement zal rond de € 230, - liggen. Geïnteresseerde studenten kunnen contact opnemen met WoonBedrijf Leeuwarden.

De wijk Heechterp Schieringen is zeer geschikt voor het huisvesten van studenten. De wijk ligt op loopafstand van diverse voorzieningen en op fietsafstand van de scholen. De herstructurering levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in dit stadsdeel. Zo zijn er inmiddels ook diverse koopappartementen gebouwd, waardoor de diversiteit aan bewoners stijgt.
Provincie:
Tag(s):