zondag, 7. januari 2007 - 10:53

Leidschendam-Voorburg krijgt nieuw historisch museum

Leidschendam-Voorburg

Er komt in Voorburg een nieuw museum. Dat maakt de gemeente Leidschendam-Voorburg bekend. Op woensdag 10 januari om 16.00 uur ondertekenen de gemeente, de Stichting Museum Swaensteyn en Stichting Historische Collectie Veur-Stompwijk/museum ´t Lavende Hert in Huize Swaensteijn een convenant. Met de ondertekening geven de drie partijen aan samen één historisch museum te willen realiseren met ingang van 2008.

Voor de totstandkoming van het nieuwe museum moet er een stichting komen, die de overgang naar het nieuwe museum vormgeeft. Zo moeten bijvoorbeeld nog geschikte locaties worden gevonden voor de hoofdvestiging in Voorburg, en een dependance in het sluisgebied in Leidschendam. Deze locaties moeten voldoen aan de eisen van het Museumregister. Vervolgens moet het beheer en de exploitatie van het nieuwe museum worden geregeld.

De gemeente stelt éénmalig een half miljoen euro ter beschikking om dit hele proces tot een goed einde te brengen. De nieuwe organisatie kan vervolgens structureel subsidie aanvragen bij de gemeente.
Provincie:
Tag(s):