zaterdag, 8. december 2007 - 10:57

LekkerBelangrijk genomineerd voor ‘beste kindersite 2007'

De site www.lekkerbelangrijk.nl van het Voedingscentrum is genomineerd voor de Gouden @penstaart 2007. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste kindersite. Belangrijke criteria zijn aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Met www.lekkerbelangrijk.nl wil het Voedingscentrum laten zien dat gezond leven en nadenken over wat je eet iets van alledag zou moeten zijn. Belangrijk is dat kinderen het leuk vinden om op de site te kijken en dingen te doen. Daarom is bij het bedenken van de site een team van kinderen betrokken geweest.

Zij verzonnen onder meer een game, rare eetgewoontes in de hele wereld, een eettest en wetenswaardigheden over het eetgedrag van beroemdheden. Daarbij pikken ze spelenderwijs informatie op over bewust eten kiezen, gezond leven en de herkomst van voedsel.

Het publiek beslist
De verkiezing voor de Gouden @penstaart gaat uit van Stichting Mijn Kind Online. Dit is een kennis- en adviescentrum jeugd en media, ontstaan uit een samenwerking tussen KPN en Ouders Online. De jury bestaat uit professionals op het gebied van sites voor kinderen.

De juryleden maken een ‘longlist’ van goede kindersites in twee categorieën: gemaakt door professionals en gemaakt door kinderen. Uiteindelijk beslist het publiek op internet wie de Gouden apenstaart wint. Tot 15 januari kan iedereen zijn stem uitbrengen op www.goudenapenstaart.nl.
Categorie:
Tag(s):