woensdag, 10. januari 2007 - 18:11

Lelystad brengt toeristische infokaart uit

Lelystad

Het Toeristisch Informatiepunt, onderdeel van het nieuwe Infocentrum van de gemeente Lelystad, heeft een toeristische informatiekaart uitgegeven. Op deze kaart zijn alle toeristische attracties en recreatieve mogelijkheden bijeengebracht. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

De folder is bedoeld om mensen te attenderen op wat Lelystad allemaal te bieden heeft en een korter of langer durend bezoek aan Flevolands provinciehoofdstad te bevorderen. De folder is op tijd klaar om mee te geven aan bezoekers van de Vakantiebeurs van 10 tot 14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.

De Lelystadse toeristische informatiekaart geeft met behulp van nummering en van door de ANWB gebruikte symbolen een overzicht van wat er in en om Lelystad op toeristisch en recreatief gebied allemaal te doen is.

Zo geeft de informatiekaart aan waar wandel- en fietspaden zijn, waar u terecht kunt voor fiets-, kano-, of huifkarverhuur en wat de interessante fotopunten zijn. Uiteraard worden restaurants, hotels, bed and breakfast gelegenheden, campings, groepsaccommodaties, trekkershutten en visplekken aangegeven.

En verder zijn er symbolen op de kaart aangegeven voor: zwembad, sporthal, winkelcentra, bioscoop, theater, bowling, discotheek, golfterrein, strand en surfplas.

De grootste en bekendste Lelystadse attracties en bezienswaardigheden worden in de folder kort beschreven en in beeld gebracht. Op de kaart vindt u de logo’s van deze attracties terug: Batavia Stad, de Bataviawerf, Nieuw Land Erfgoedcentrum, Hanzestad Compagnie, Klok Bier en Aviodrome.

De toeristische informatiekaart zal breed worden verspreid om Lelystad onder de aandacht te brengen, te beginnen op de Vakantiebeurs van 10 tot 14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. De provincie Flevoland neemt daar een stand in waarin ook de gemeenten zich presenteren. Lelystad zal zich onder andere met de toeristische informatiekaart actief profileren.

De kaart is voor geïnteresseerden verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt in de hal van het Stadhuis Lelystad.
Provincie:
Tag(s):