zaterdag, 8. december 2007 - 0:35

Lelystad en Almere werken samen in een ontwikkelings-maatschappij

Lelystad/Almere

De gemeenten Lelystad en Almere gaan samenwerken bij de ontwikkeling van een hoogwaardig bedrijventerrein bij Lelystad Airport. Daarvoor richten zij een ontwikkelingsmaatschappij op in de vorm van een NV. De NV Ontwikkelings Maatschappij Airport Lelystad Almere gaat gronden verwerven, ontwikkelen en uitgeven aan luchtvaart gerelateerde en andere bedrijven en wellicht ook kantoren.

De gemeenten Lelystad en Almere willen met de ontwikkelingsmaatschappij de regie over de ontwikkeling van het bedrijventerrein bij Lelystad Airport voeren. Reden is het zeker stellen van het beoogde werkgelegenheidseffect in de vorm van nieuwe arbeidsplaatsen. Door zelf het initiatief te nemen tonen beide gemeenten er vertrouwen in te hebben dat Lelystad Airport en omgeving zich kan ontwikkelen tot een belangrijke economische motor voor Flevoland. Voor de ontwikkeling van de werkgelegenheid in Flevoland is groei van de luchthaven van groot belang. Het vliegveld is zowel vanuit Lelystad als Almere goed bereikbaar.

De NV is een samenwerking van de gemeenten Lelystad en Almere, waarbij de toetreding van andere (publieke) partijen mogelijk is.
Provincie:
Tag(s):