dinsdag, 9. januari 2007 - 21:15

Levensgevaarlijke medicijnen vermist

Stroe

De politie van Barneveld heeft dinsdag in de namiddag op de Heideweg, vlakbij de A1 tussen Apeldoorn en Barneveld een doos levensgevaarlijke medicijnen aangetroffen. Het gaat om het middel Temodal dat gebruikt wordt bij chemotherapie ter bestrijding van kanker. Uit de doos blijken enkele potjes met tabletten te missen. De politie sluit niet uit dat enkele potjes uit de doos zijn gehaald en meegenomen. Onoordeelkundig gebruik levert gevaar op voor de gezondheid en kan voor kinderen al bij één tablet dodelijk zijn.

De medicijnen werden op aangeven van een passant aangetroffen in een bosperceel, vlakbij de parkeerplaats van wegrestaurant AC Stroe langs de A1. De medicijnen zaten verpakt in een doos met een sticker waarop vermeld stond wat de inhoud was (ondermeer 36 potjes Temodal 20 mg). Er bleken echter drie potjes uit de doos te missen. De potjes, waarin elk 5 tabletten van het middel, zijn bruin van kleur en hebben verder geen opschrift waaruit valt af te leiden dat het om (gevaarlijke) medicijnen gaat. De potjes hebben een witte dop en zijn wel voorzien van een kindersluiting. De tabletten zijn capsules, wit van kleur met een rood randje eromheen.

Symptomen
Bij inname van de capsules kunnen na verloop van tijd onder meer de volgende symptomen optreden:

- Misselijkheid en braken
- Bloed spugen
- Diaree
- Ernstige vermoeidheid en op termijn epileptische verschijnselen

In dergelijke gevallen dient men direct een arts te waarschuwen. Bij een vermoeden van inname van het middel kunt u voor informatie ook contact opnemen met de Hulpverleningsdienst Gelderland-Midden op telefoon 026 - 377 57 67. Dit nummer is echter pas vanaf woensdagochtend 10 januari bereikbaar vanaf 08.30 uur.

Wanneer de capsules worden aangetroffen wordt men dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Barneveld, te bereiken via 0900-8844. Door de politie is een waarschuwing uitgedaan naar doktersposten en ziekenhuizen in de omgeving.
Provincie:
Tag(s):