dinsdag, 24. april 2007 - 20:48

Lichaam gesneuvelde korporaal terug in Nederland

Eindhoven

Het stoffelijk overschot van korporaal Cor Strik is vanavond aangekomen in Nederland. De C-130 Hercules die het lichaam vervoerde landde rond 19.15 uur op de vliegbasis Eindhoven. Cor Strik kwam vrijdag door een explosie tijdens een voetpatrouille in Zuid-Afghanistan om het leven.

Acht landmachtmilitairen droegen de kist - bedekt met de Nederlandse vlag - door een erehaag, die was samengesteld uit vierentwintig militairen van 11 infanteriebataljon luchtmobiel en acht militairen die deel uitmaken van de Tijgercompagnie van 11 Luchtmobiele Brigade in Afghanistan, waartoe ook korporaal Strik behoorde. Zij hebben het stoffelijk overschot van hun collega begeleid naar Nederland. Het lichaam van Cor Strik is overgedragen aan zijn familie.

Bij de plechtigheid op Eindhoven waren de commandant der strijdkrachten generaal Dick Berlijn, commandant landstrijdkrachten luitenant-generaal Peter van Uhm en commandant 11 Luchtmobiele Brigade, brigade-generaal Mark van Uhm aanwezig.

Gisteravond namen de collega’s op Kandahar Airfield tijdens een zogeheten ramp ceremony afscheid van korporaal Strik. Totaal stonden vijftienhonderd militairen opgesteld waaronder de reservecompagnie van Regional Command South, waarvan Strik deel uitmaakte, het Amerikaanse bataljon met wie deze compagnie de operatie in Helmand uitvoerde, alle Nederlandse militairen gelegerd op Kandahar Airfield en detachementen uit Groot-Brittannië, Canada, Roemenië en Australië.
Provincie:
Tag(s):