zondag, 8. april 2007 - 21:36

Lichaam overleden sergeant terug in Nederland

Eindhoven

Zondagavond landde op vliegbasis Eindhoven het vliegtuig met aan boord het stoffelijk overschot van sergeant 1 Robert Donkers. De landmachtmilitair werd met beperkt militair ceremonieel in Nederland ontvangen. Hij kwam vrijdag bij een noodlottig ongeval in Uruzgan om het leven.

Zaterdag namen collega’s op Kamp Holland in Tarin Kowt afscheid. Een voltallige Taskforce, samen met leden van de Afghaanse strijdmacht, stond aangetreden, terwijl het stoffelijke overschot van Sergeant 1 Robert Donkers in een gereed staande Hercules werd gedragen.

Onder een invallende schemer keken de militairen met strakke gezichten voor zich uit terwijl hun 33-jarige collega, voor de laatste keer vertrok vanaf Tarin Kowt. Als eerbetoon aan hun landmachtcollega vlogen twee Apache-helikopters zij aan zij over het gereedstaande toestel. Na het opstijgen maakte het vliegtuig met aan boord Robert Donkers nog een keer een fly-by over Kamp Holland. Vanaf Kandahar vloog een KDC-10 het lichaam vandaag over naar Nederland.
Provincie:
Tag(s):