maandag, 12. november 2007 - 8:17

Lichaam vermist meisje gevonden

Oosterhout

Het lichaam van de vermiste Oosterhoutse, Cindy Bijl, is zondagmiddag aangetroffen in het Wilhelminakanaal in Oosterhout. De politie gaat niet uit van een misdrijf. Vrijdagmiddag is in samenwerking met Rijkswaterstaat al gezocht naar het meisje. Toen leverde dit geen bijzonderheden op. Zondagochtend is op verzoek van de politie gezocht door de Stichting SIGNI Zoekhonden. Deze stichting is gespecialiseerd in het zoeken met honden naar vermiste personen.

De hele dag is gezocht bij verschillende viaducten van het Wilhelminakanaal waaronder het Wilhelminakanaal Noord/Esdoornlaan en het viaduct van de Tilburgseweg.

Bij het laatstgenoemde viaduct sloegen de zoekhonden aan waarna een duikteam van de brandweer ter plaatse kwam. Die trof uiteindelijk zondagmiddag rond 16.30 uur het lichaam van het vermiste meisje aan.

De vermissing heeft de afgelopen week veel aandacht gekregen van de landelijke media. Verschillende getuigen hebben zich na de diverse oproepen bij de politie gemeld. Naar aanleiding van deze tips heeft de politie de hulp van de stichting SIGNI Zoekhonden ingeroepen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de vondst van haar lichaam.

Cindy Bijl werd sinds maandagavond 5 november vermist.
Provincie:
Tag(s):