woensdag, 31. januari 2007 - 16:01

Licht uit !

Terneuzen

Donderdag 1 februari, van 19.55 tot 20.00 uur dooft de gemeente Terneuzen de binnenverlichting van en de schijnwerpers op het stadhuis/stadskantoor Oostelijk Bolwerk 4 in Terneuzen. Dit als reactie op de vraag van Groen Links raadslid, de heer P. Clijssen.

Het College is het eens met de heer Clijssen, dat klimaatproblematiek ook op lokaal niveau onderwerp van aandacht moet zijn en dat bewustwording van de problematiek een belangrijke voorwaarde is om te komen tot oplossingen.

Aanleiding voor deze actie is het verschijnen van het rapport van de VN over klimaatverandering op vrijdag 2 februari. Om de schijnwerper te richten op de klimaatcrisis vindt op donderdag 1 februari een internationale actie plaats, waarbij wordt stilgestaan bij de noodzaak van energiebesparing. Actievoerders willen van 19.55 uur tot 20.00 uur zo veel mogelijk lampen uitdoen.

Een simpele en 'zichtbare' actie die niets kost (integendeel) maar wel aandacht vraag voor de maatregelen die nodig zijn in de strijd tegen de klimaatcrisis.

Het college is bereid deze oproep/actie te ondersteunen, maar zal, gezien de vele activiteiten die inmiddels zijn gepland, dit beperken tot het doven van de binnenverlichting en de schijnwerpers van het stadhuis/stadskantoor Oostelijk Bolwerk 4 in Terneuzen.
Provincie:
Tag(s):