donderdag, 29. maart 2007 - 16:23

Limburg krijgt 3 nieuwe streektaal-ambassadeurs

Maastricht

Het college van Gedeputeerde Staten heeft Frans Pollux, No Wolfs en Rosalie Sprooten benoemd tot nieuwe streektaalambassadeurs. De ambassadeurs gaan zich actief bezighouden met het uitdragen van het provinciaal streektaalbeleid aan het (brede) publiek. Daarnaast zullen ze ook de streektaalfunctionarissen adviseren en begeleiden bij promotionele activiteiten. Zij zijn benoemd voor een periode van drie jaar en nemen zitting in de Raod veur ’t Limburgs.

Frans Pollux, zanger van Neet oet Lottum en tevens presentator van het L1 radioprogramma ‘de bende van Pollux’, heeft toegang tot een jong publiek, is actief streektaalspreker en heeft een groot netwerk in het moderne Limburgse culturele leven.

No Wolfs is Hoofd Public Relations bij Media Groep Limburg. Zijn kennis op het terrein van de public relations is relevant voor de Raod, maar daarnaast heeft hij toegang tot vele sectoren in het Limburgse circuit. In zijn vele functies is hij een actief uitdrager van de Limburgse streektaal.

Rosalie Sprooten is een internationaal gerenommeerd schrijfster. In haar romans gaat ze o.a. in op de Limburgse volksaard. Uit haar werk spreekt de verbondenheid met de natuur, met het Mergelland en met name met haar geboortedorp Epen.
Provincie:
Tag(s):