woensdag, 7. maart 2007 - 9:06

Liverpool houdt stand tegen Barca

Liverpool heeft na een zinderende achtste finale tegen FC Barcelona de kwartfinales van de Champions League bereikt. The Reds konden na de 1-2 overwinning op de Catalanen in Camp Nou een kleinde nederlaag in eigen huis lijden, 0-1.

Dat Liverpool overeind bleef, had het vooral te danken aan de matige vorm dat het koningstrio van Barca in de frontlinie tentoon spreidde. Zowel Eto'o, Ronaldinho als Messi waren niet opgewassen tegen de solide opererende defensie van de Engelsen. Slechts vlak voor rust toonde Ronaldinho eenmaal zijn klasse. Zijn schot trof echter de paal. Het was niet de eerste keer dat het aluminium geraakt werd, want eerder hadden Riise en Sissoko dat al voor Liverpool gedaan in een fase dat de thuisploeg oppermachtig was.

Tot een kwartier voor tijd hield Liverpool eenvoudig stand tegen de onmachtige ploeg van Frank Rijkaard. Het inbrengen van Giuly en Gudjohnsen keerde de wedstrijd echter. Helemaal nadat de IJslander de 0-1 op de borden zette, keerde het geloof bij Barcelona terug. In de nerveuze slotfase bleef het mirakel voor Barcelona echter uit.
Categorie:
Tag(s):