dinsdag, 10. april 2007 - 16:25

Lucia Claus nieuwe directeur Stadsschouwburg

Utrecht

Lucia Claus (47) wordt de nieuwe directeur van de Stadsschouwburg. Dat heeft het College van B&W vandaag besloten. Mevrouw Claus start 1 september in haar nieuwe functie. Ze volgt de begin dit jaar vertrokken Henk Scholten op.

Mevrouw Claus studeerde theaterwetenschappen in Amsterdam. Na haar studie werd ze directeur van theater De Uitstek in Zwijndrecht. Ze was toen de jongste theaterdirecteur in Nederland. Sinds 2000 is ze directeur van Schouwburg Kunstmin in Dordrecht. Ze is ook lid van de Raad van Toezicht van het Theater Instituut Nederland en van de adviescommissie podiumkunsten van het Prins Bernard Cultuurfonds.

De opdracht aan mevrouw Claus wordt het verbinden van een divers en kwalitatief goed theateraanbod met een groot en divers publiek. Zij zal eveneens werken aan verdere internationalisering van het programma en de opdracht tot nieuw- of verbouw van de huidige Stadsschouwburg. Ook zal zij zich inspannen om de Stadsschouwburg als bindend element in de Utrechtse podiumkunsten te positioneren.

Mevrouw Claus heeft haar sporen verdiend in de ontwikkeling van de podiumkunst in Nederland en een groot netwerk opgebouwd. Ze heeft van de schouwburg in Dordrecht een goed lopend bedrijf gemaakt, met een uitstekende ambiance voor personeel en artiesten. Onder haar leiding heeft Schouwburg Kunstmin zich een duidelijke positie in het Dordtse culturele klimaat veroverd.
Provincie:
Tag(s):