maandag, 28. mei 2007 - 16:45

Luilaknacht redelijk rustig verlopen

Kennemerland

De jaarlijkse luilakviering is in de hele regio Kennemerland over het algemeen redelijk rustig verlopen. Door de politie is intensief toezicht gehouden in de wijken. In totaal werden zo'n vijftig jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, bekeurd. Dertig van hen werden aangehouden in Hoofddorp en omgeving. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Zij worden allen doorgestuurd naar bureau Halt, waar zij een alternatieve straf zullen krijgen voor het bekladden en insmeren van voornamelijk ramen, deuren, gevels en muren van woningen. Maar ook auto's, straatmeubilair en fietsen moesten het ontgelden. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van boter, eieren, stroop, meel, scheerschuim, tomaten en spuitbussen. Verschillende soorten smeermiddelen zijn in beslag genomen.

Omdat het bekladden tot onherstelbare schade kan leiden, treedt de politie hier hard tegen op. Uiteraard is het wel toegestaan tijdens de nacht lawaai te maken op straat, zolang dit niet uitmondt in gericht getreiter. Het aantal meldingen dat is binnengekomen verschilt niet veel van dat van andere jaren.

In Beverwijk werden twee brievenbussen vernield. Op de Verspronckweg in Haarlem werden enkele buitenspiegels van auto's kapot getrapt door een 13-jarige jongen uit Diemen die om 04.30 is aangehouden. Op de Raamsingel werd om 03.00 uur een 24-jarige man op zijn bromfiets aangehouden, die door een groep mensen reed. In Velserbroek werd om 05.00 uur op de Zadelmakerstraat een 13-jarige jongen aangehouden, die in bezit was van spullen om een Croftybom te fabriceren. Nieuw dit jaar was het bedekken van straten en het inpakken van auto's met wc-papier.
Provincie:
Tag(s):