zaterdag, 13. januari 2007 - 10:02

Maaskant aan het einde van het seizoen weg bij RBC

Robert Maaskant heeft na afloop van het met 1-3 verloren duel in de Jupiler League tegen De Graafschap zijn afscheid aangekondigd.

De oefenmeester van de Brabanders liet tijdens de persconferentie weten aan het einde van dit seizoen op te stappen bij RBC. Maaskant liet verder niets los over zijn besluit. Wel wilde hij aan het aanwezige journaille kwijt dat hij de spelersgroep inmiddels op de hoogte heeft gesteld van zijn besluit. Die was verbouwereerd.

Het slotstuk van de persconferentie kwam ook voor het bestuur als een verrassing. Zowel algemeen directeur Manfred Laros als voorzitter Jan Pollemans waren van te voren niet op de hoogte gesteld van het schokkende besluit. Maaskant's keuze om te vetrekken kwam ook voor hen als een verrassing.

Naar de echte reden kan men alleen maar gissen, maar het is een publiek geheim dat Maaskant niet gecharmeerd was van enkele recente uitspraken van Pollemans. De preses had in een eerder stadium gezegd, dat RBC kampioen móest worden en anders het contract van de trainer niet zou worden verlengd. Ook met de uitspraak: ,,Voor de helft van je salaris mag je nu direct bijtekenen'', maakte de voorzitter zich niet populair bij Maaskant.

Daar komt nog eens bij dat RBC met financiële problemen kampt. De club is door de KNVB ingedeeld in Categorie I en staat dus onder curatele. Het salaris van Maaskant drukt zwaar op de begroting en is dus een heet hangijzer voor de noodlijdende Brabanders.

De geruchten over een nieuwe trainer zullen door het besluit alleen maar heviger worden. Wiljan Vloet lijkt de meest serieuze optie, omdat Laros - eerste competitiehelft nog werkzaam bij Sparta - precies weet wat de oefenmeester verdient en of RBC hem kan betalen.
Categorie:
Tag(s):